Löpning Träning 5 inlägg 720 visningar

Salomon 27K Ottsjö – Trillevallen träning och tävlingstips sökes.

1977 • Halmstad
#1
28 maj 2018 - 08:27
Gilla  
Hej löparvänner.

I sommar ska jag springa Salomon 27K i Åre, för er som inte vet så är loppet på 27 km, sträcker sig över 3 fjäll och mäter dryga 1100 höjdmeter. Vi är tre kompisar från västkusten som ska springa ihop och ingen av oss har erfarenhet av löpning i fjällmiljö.

Jag springer och har sprungit en del, normalt någon halvmara ett par 10 km lopp varje år, mina kompisar har inte sprungit allt för mycket sista åren men dom ligger i för allt vad deras 40-åriga kroppar håller (ibland lite mer än så).

Tanken är att springa ihop och vi har egentligen ingen tidspress, det har snackats om under 4 h 30 minuter men upplevelsen ihop och träningen fram till loppet är viktigare.
Själv springer jag någonstans i trakterna 4-5 mil i veckan fördelat på 3-4 pass, försöker få till minst 1 pass på dryga 20 sen blandar jag med intervaller, tempo och lite diversepass.

Har ni några nyckelpass för just denna typen av lopp? Tips inför loppet? Bra strategier mm mm.

Väldigt tacksam för svar.
Henrik
Jesper Claesson
1969 • Stockholm
#2
28 maj 2018 - 10:02 Redigerad 28 maj 2018 - 10:03
Gilla  
Jag sprang Axa Fjällmaraton i det området för några år sedan. Mitt enda längre trail-lopp. Inför loppet tränade jag mycket på att springa uppför i längre backar.

När jag väl genomförde loppet så visade sig omöjligt att springa uppför de långa backarna. Jag och de flesta gick uppför det värsta topparna. Det jag hade glömt att träna på var dock att springa nedför. Jag förlorade otroligt mycket tid på att jag inte kunde springa snabbt utför.

Så skulle jag göra om samma upplevelse så skulle jag träna på att springa och gå uppför långa backar men skulle fokusera minst lika mycket tid på att springa snabbt utför i ojämn terräng, där har ni mycket tid att tjäna.

Dock tycker jag att ni ska ha en allmän strategi att strunta i klockan och njuta av den härliga miljön. Lycka till.
1981 • Lycksele
#3
28 maj 2018 - 10:07
Gilla  
Min fru är anmäld och skulle sprungit för 3e året i rad, men hon är gravid. Så den startplatsen är till salu om nån är intresserad. 350 kr hade jag tänkt, sen tillkommer 250 kr för namnbyte. så 600 kr blir det totalt. En billig startplats för den som vill springa men inte ordnat startplats än!
Jag har själv sprungit AXA/kia fjällmaraton 2 år i rad. Mitt bästa tips är att springa mycket kuperad terräng och springa pass där man t ex tar det lugnt uppför och öser på utför, så att man härdar benen för all utförslöpning som kommer sen i loppet.
1980 • Åby
#4
28 maj 2018 - 10:35
Gilla  
Hammarbybacken är din vän :)

Bara att mata träningstimmar, hitta en teknik som funkar uppför och sen lära sig att springa utför utan att slå sönder låren alltför mycket. Annars är det bara att förlägga all träning på stig och hålla sig skadefri. Tänk ut och prova ut den utrustning du ska köra i så det inte blir ett stressmoment.
1981 • Lycksele
#5
10 juni 2018 - 23:36
Gilla  
Då ytterligare en person hörde av sig angående startplatsen jag skrev om ovan, så vill jag meddela att startplatsen redan blivit såld vidare.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.