Löpning Träning 3 inlägg 810 visningar

Slutspurt

1967 • Ekshärad
#1
13 april 2018 - 17:56
Gilla  
Ska göra debut i Bergens halvmara om två veckor och börjar bli lite halvnervig. Har sprungit lite drygt ett och halvt år och är således helt oerfaren. Har hursomhelst försökt öka från knappt två till tre mil i veckan (2017) till knappt fem nu under en 6 veckors period. Har också försökt forcera in kvalitet sista fem veckorna, då det varit för kallt och isigt för mig fram tills dess, och hade tänkt maxa denna vecka för att sedan lugna ner träningen mot loppet. Som ett brev på posten kom en överansträngning i en sena på insidan vaden i söndags, rejält ont och fick besöka sjukgymnast. Har gjort två lugna pass (gått ok, lite känning men inget som stört mer än vetskapen) sen dess och funderar nu på hur jag smartast disponerar resten av tiden fram till den 28/4.

Vågar nog inte mig på några mer pass med blodsmak med tanke på senan.

Hade tänkt sikta mot 1:45, men är nöjd med 1:50.1967 • Ekshärad
#2
30 april 2018 - 22:49
2 Gilla  
Formulerade nog inte frågan nåt vidare, och strunt samma, nu är premiären gjord. 1.45.33 och fick erfara nummerlappseffekten för första gången. Det var nog bland det häftigaste jag upplevt, smärta och hög puls kändes knappt alls jämfört med träning.
Vill passa på att slå ett slag för detta lopp, häftiga vyer, skön stigning och fint för en nybörjare.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
1 maj 2018 - 00:11
Gilla  
Grattis!
Det var nog inte frågan utan rubriken som gjorde att du inte fick något svar alls. En rubrik som säger vad det gäller så bra som möjligt har större chans att fånga "rätt" läsare.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.