Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 2624 visningar

Komma i from efter ablation mot förmaksflimmer

#1
9 maj 2017 - 00:15
Gilla 
Gjorde en ablation för 7 veckor sedan. Brände kring lungvenen i vänster förmak.

Var i riktigt bra form innan operationen. Men nu svarar inte kroppen på träning alls. Vad kan det bero på?

Finns det någon som vet hur lång tid det kan ta innan man kommer tillbaka i motsvarande funktion?
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#2
9 maj 2017 - 09:27
Gilla 
Jag antar att du har kontakt med en hjärtläkare - prata med denne - be ev också att få prata med en sjukgymnast som är knuten till den klinik där du opererades. Lycka till med träningen.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
9 maj 2017 - 12:24
Gilla 
Håller med Ingrid. Men jag vet att ablation kan ge väldigt olika utfall. Det finns en del chattsidor, flimmerforum.se är en svensk, det finns några amerikanska, a-fib.com tror jag en heter. Men där får du i princip bara "anekdotiska resultat" av amatörer. Men man kan behöva både och för att få perspektiv.
#4
9 maj 2017 - 21:01
Gilla 
Tack för bra tips. Testar ringa min läkare. Känns bara inte som att de har så mycket erfarenhet av träning och vad man kan förvänta sig. Förstått att hjärtat kan vara svullet i tre månader och att det säkert kan påverka.

Kan träna på rätt bra men är lite för långt ifrån den form jag var i bara. Vill ju bara ha svaret att det är naturligt och att den typ kommer efter ca 3 månader :-)
Oldboy
1952 • Danderyd
#5
9 maj 2017 - 23:45
Gilla 
Om hjärtat är svullet efter operationen låter det som om du bara ska köra underhållande träning, typ lugn löpning, så länge. Har du inte fått några instruktioner? Läkaren visste väl att du tränar regelbundet.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.