Skidor Övrigt 6 inlägg 1372 visningar

Den ryska massdopningen

1965 • Sala
#1
10 december 2016 - 14:04
Gilla  
Vad tror medlemmarna här om den påstådda ryska massdopningen av 1000 idrottsutövare inkluderande medaljörer vid OS i Sotji 2014? Är den verkligen sann eller är det som ryssar hävdar en påhittad och grundlös beskyllning? Varför har ingen av alla dessa dopade ryska idrottare namngivits?
1965 • Sala
#2
8 november 2017 - 11:11
Gilla  
Som bekant har nu längdåkarna Alexander Legkov och Jevgenij Belov namngivits och diskvalificerats från OS i Sotji 2014 och stängts av från framtida olympiska spel. Legkov vann ett silver och ett guld i Sotji. Denna diskning har dock gjorts utan en dopningsdom i CAS och åkarna är tillåtna att tävla i t.ex. världscupen; av någon anledning kör IOK sitt eget lopp i detta fall. Både Belov och Legkov hävdar sin oskuld. Belov hävdar dessutom att IOK givit efter för påtryckningar.

Om de båda ryssarna har rätt och vinner den process i CAS som de önskar, vad händer då med IOK? Kan medlemmarna i IOK fortsätta som om inget har hänt efter en sådan skandal?
Walker67
1947 • Växjö
#3
9 november 2017 - 21:09
1 Gilla  
Ytterligare fem ryssar/ryskor har avstängts av IOK, ingen av dessa har någon positiv dopingdom. Hoppas att de lägger korten på bordet och redovisar grunderna för avstängningarna. Är det en generell manipulering av dopingproven "för säkerhets skull" bevisar det ju inte vilka som varit dopade/rena, men är det selekterade utval tyder det på att de som utfört manipuleringen vetat om vilka de skulle välja dvs endast de som dopat sig.
1965 • Sala
#4
9 november 2017 - 22:06 Redigerad 9 november 2017 - 22:07
Gilla  
Walker67: "Hoppas att de lägger korten på bordet och redovisar grunderna för avstängningarna."

Som det är nu framstår alltihop som en bluff från IOK:s sida och som en del i häxjakten på Ryssland. Evgenij Belov hävdar att IOK har låtit sig påverkas att ta ett oärligt beslut. Vad, vem eller vilka har påverkat? Legkov begärde DNA-testning men IOK hörsammade inte det. Det ser ut som att alla domar mot de avstängda ryska åkarna kommer att överklagas till CAS. Vad är det egentligen som pågår inom IOK? Är de såsom Bobby Fischer skulle ha sagt "totally controlled by the Jews too": https://www.youtube.com/watch?v=1oO0_1oS_oU
1965 • Sala
#5
11 november 2017 - 09:02
Gilla  
Det verkar som om IOK inte vill lägga korten på bordet vad gäller de enskilda avstängda idrottarna, utan istället satsar på att få Ryssland avstängt från OS 2018. En påstådd funnen "jättelik databas" är tänkt att tvinga Ryssland att bekänna sin statsstödda massdopning. Jag antar att ryssarna kommer att bestrida äktheten av den databasen. Skådespelet fortsätter.
https://www.svt.se/sport/vintersport/dopning-wada-har-kommit-over-stor-rysk-databas/
Walker67
1947 • Växjö
#6
11 november 2017 - 18:54
Gilla  
Det som jag tycker är märkligt i hela denna historia är att IOK inte haft bättre koll i Sotchi trots att de visste om att Ryssland är ett dopingland.
Kontrollen borde varit rigorös med rutiner som inte gett något utrymme till manipulering av dopingprov, egentligen borde IOK avsättas för bristande kontroll vid OS.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.