Löpning Träning 10 inlägg 6460 visningar

Löpning och cykel?

Johanna Fälth
1977 • Tenhult
#1
7 maj 2015 - 14:26
Gilla 
Är det många som kombinerar löpträningen med cykelträning? Jag siktar inte på triathlon, utan tänker mer på att cykla mer regelbundet för att minimera skaderisken. Kanske också satsa lite mer o köra VR nästa år och mer löptävlingar på hösten.

Denna vår har jag fått ställa in fyra lopp pga sjukdom o knästrul. Jag vet inte om jag vågar hoppas på varvet den 23:e, jag har inte sprungit sedan 20 april o får ej springa förrän på måndag. Väldigt kort om tid... Men jag får cykla o det ger mig lite glädje mitt i allt.
1958 • Borlänge
#2
7 maj 2015 - 14:38
Gilla 
Jag kombinerar spinning ( som ledare ) med löpning, det funkar utmärkt. Vill du spara benen kan du också cykla en tur och sedan kliva av för en kortare löptur. Långpass på cykel kan ju faktiskt vara riktigt avkopplande dessutom, framför allt på sommaren. Kom ihåg att benen behöver löpningen, framför allt om du vill tävla på längre distanser.
1966 • Karlstad
#3
7 maj 2015 - 15:04
Gilla 
Har precis börjat kombinera för att bli starkare och variera.
I mitt fall vill jag orka länge och bryr mig inte så mycket om fart, så om det påverkar löpstil/ekonomi är jag inte så bekymrad för.
1973 • Åkersberga
#4
7 maj 2015 - 18:57
Gilla 
Det fungerar bra för mig att kombinera löpning och cykel och det ger en viss styrketräningseffekt speciellt om man cyklar kuperad.
Eva Lindskog
1973 • Basel
#5
7 maj 2015 - 21:37
Gilla 
Jepp här är en. Jag testar att vara cyklist ett tag som ett litet experiment! Kommer att bli löpare igen sedan dock.

Problemet är att både cykling och löpning är så fantastiskt kul! Jag skulle vilja träna båda grenarna parallellt men det är svårt att hinna med utan att bli för sliten.
1984 • Höganäs
#6
7 maj 2015 - 23:53
Gilla 
Älskar både cykel och löpning! På vinterhalvåret har det dock blivit mest löpning, man skulle haft en vintercykel också! Nu när värmen börjar återkomma blir det både cykelpendling och en del av löppassen som byts ut mot cykel. Inte riktigt kommit i fas med cyklingen än, mycket mölksyra i benen fast att andningen är relativt lugn.

Bengt
1979 • Vallentuna
#7
8 maj 2015 - 10:51
Gilla 
När jag cyklar mycket så brukar jag kunna få kramp i låren, ner mot knät om jag springer dagen efter.
Jag vet inte om det har att göra med att jag överanstränger mig, men jag har inte det problemet om jag bara springer.
Det blir ganska rejäl kramp, så pass att jag inte kan springa vidare.

Men jag kanske bara skulle ge det lite tid, det kanske släpper om jag är lite envis och cyklar mer..

Annars gillar jag att cykla, man kommer långt på kort tid. Perfekt transportmedel till jobbet under sommarhalvåret.
Johanna Fälth
1977 • Tenhult
#8
9 maj 2015 - 20:03
Gilla 
Tack för synpunkter. Jag tänker mig också cykelpendling, kanske två g/v. (Ca 14-15 km enkel väg) Kanske också ett lite längre pass en g/v, istället för vila/simning. I så fall kan jag ändå löpträna ca 3-4 g/v. Syftet skulle främst vara att balansera träningen o hjälpa mitt knä, men kanske att jag vill trappa upp cyklingen periodvis. Det är ju rätt häftigt att man kan komma så långt, åka en hel dag för att hälsa på ngn o så kanske det blir VR nästa år. Nu när jag inte får springa hjälper det humöret att hitta andra mål o träningsformer.
1987 • Halmstad
#9
9 maj 2015 - 21:18
Gilla 

Underbar och effektiv blandning.
Jag kom på att cykling var roligt för ett år sedan då jag blev skadad och fick tvinga mig upp på spiningencykeln..sedan dess har jag bara tyckt de va roligare och roligare :)
Helmer Tampongförtäraren
1985 • Türinge
#10
10 maj 2015 - 18:08
Gilla 
Jag gör det, är så illa tvungen. Löpningen blir ju efter, samtidigt som cyklingen blir bättre och bättre. Tycker jag får ut en viss överförbar effekt av cyklingen på löpningen, dock inte lika effektivt som det vore åt andra hållet. För pressa tiden på milen till 38 verkar det kräves mer löpning, inte cykling. Däremot verkar cyklingen ha bra effekt på längre tävlingssträckor än halvmaraton - vilket är iofs positivt.

En annan sak, kanske mest estetisk, jag tycker dock att cyklingen inte motverkar mina thunder thighs, utan snarare förstärker de - på både gott och ont. Tänker mig att jag som är en tyngre löpare riskerar drabbas av belastningsskador på knäna eftersom låren blir massiva.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.