PIGGELINA.SE

Minskad träning i Coronatid

Läser att svenskens träning minskat drastiskt med Corona.  För att inte tala om vardagsmotionen, som liksom gått upp i rök när vi börjat hemmajobba. Det sista fattar jag. Det första behöver inte bli så….

Vardagsmotionen blir onekligen lätt att tappa när man rör sig mellan sovrummet, skrivbordet och kylskåpet. Såvida man inte har ett VÄLDIGT stort hus…
För att motverka tappet införde jag redan på andra hemmadagen en morgonpromenad på 20 minuter ”till jobbet”.  Att gå hem också har jag dock inte lyckats med hittills….

Men träningen i allmänhet. Förstår inte varför den skulle stå och falla med lite Corona. När man slipper pendla har man ju massor med extra tid varje dag.  Det finns ju miljoner alternativ om man inte vill gå in på ett gym. Uteträningsmöjligheterna har ju exploderat, youtubeträning likaså. Och naturen alltså. Den smittar inte. Löpning eller cykling blir ju inte bättre än så här!

Fast det har tydligen med motivation att göra. Folk tappar motivationen när loppen ställs in. Så som det kanske blir för den som har tydliga mål med sin löpning. Jag är ju som bekant inte sån. Jag lullar ju mest omkring.

Istället för att tappa motivationen när två av mina vårmaror ställs in ser jag möjligheter. Ni vet de där veckorna innan som man måste dra ner på löpningen, och löpvilan efteråt. Nu slipper jag det, och kan fylla de tre veckorna med annat spännande innehåll. Jag kan inte resa någonstans men skogen finns alltid. Äventyren och utflykterna.

Ett uteblivet lopp är bara en chans att göra något annat kul. Så tänker en som flummar runt och inte är så målmedveten.

Men behöver du ändå hjälp med motivationen: det finns ett lopp som fortfarande avser att hållas i april. Annandag påsk i Hallaröd. Ingen startfålla, ingen trängsel. Jag är partisk såklart, men det hade varit kul att ses!

 

Inlägget Minskad träning i Coronatid dök först upp på Piggelina.

1 kommentarer till inlägget

1974 • Mölndal
#1
6 april 2020 - 20:29
Rutinerna fortsätter. Lämnar barn till fritids och därefter min löptur och kaffestopp. Blir ingen löpning hem från jobbet Däremot finns ju lunchtimman där. Äta kan jag göra när som med 2.5 till kylskået.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.