PIGGELINA.SE

Skilsmässa nej tack!

Det sägs att skilsmässorna kommer att öka efter Corona. För att folk liksom träffar varandra lite för mycket och upptäcker varandras negativa sidor. Precis som efter semestrarna varje år.

Vi jobbar båda hemma nu. Med en meters avstånd mellan datorerna. Vi dricker morgonkaffet tillsammans i solen, tränar på minimal yta i vardagsrummet och går tillsammans ”till jobbet” varje morgon. Vi måste verkligen vara i riskzonen.  Och som det inte vore nog, utmanade vi ödet med en gemensam cykeltur i galen vind idag….

Det är modigt av mig att ens föreslå att vi ska cykla tillsammans. Ibland händer det att han knorrar vid sånna förslag och vänligt men bestämt säger att ”det blir ju ingen träning för mig”….  Ni vet känslan i hjärtat. Så sårad, så stött. Att ens fantastiska sällskap liksom inte kompenserar för den något slöare träningen.

Men han säger inget sånt. Istället ger han en komplimang någonstans  i mitten på rundan. Det är när vi har passerat en klunga cyklister som cyklar så sakta att de nästan välter. Som cyklar med knäna pekandes utåt och i upprätt ställning. Trots fancy racerhojar.

Då säger han: jag är stolt över dig. Du ser ju ut som en riktig cyklist!

Säger man sånt till sin fru är skilsmässan långt borta.

Inlägget Skilsmässa nej tack! dök först upp på Piggelina.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.