RunTobyRun!

Corona (UPPDATERAD 6/3)

Polen har – hittills – inga konstaterade Coronafall, men nu börjar oron sprida sig inför VM i halvmaraton om fyra veckor (som jag fortfarande hoppas kunna springa).

Fick mejl från arrangörerna i Gdynia i morse, där man konstaterar att man följer utvecklingen men att det än så länge inte finns någon anledning att ställa in loppet. Men för allas säkerhet kommer en rad åtgärder att vidtas:

* Tempen kommer att mätas på alla, som är på väg in på Expon för att hämta sina nummerlappar (exakt hur framgår dock inte)

* Löparnas väntetid i startfållan minimeras till max 15 minuter

* Alla funktionärer kommer att bära handskar

* Vid målgång får löparna sin medalj i handen, inte runt halsen

* och vid misstanke om Corona kommer personen i fråga att tas till speciella tält för provtagning och – i värsta fall – invänta transport till sjukhus. Tälten kommer att finnas både vid Expon, vid start och vid mål.

Jag är inte särskilt orolig men det här visar att det är allvar nu – även för oss som bor långt, långt från Kina. I helgen ställdes Tokyo Marathon in för alla utom eliten, halvmaran i Paris ställdes in helt och hållet och vem vet hur det blir med VM i Gdynia?

De polska VM-arrangörerna har i alla fall uppenbarligen råd att bygga upp en organisation för att kunna upptäcka och ta hand om eventuella fall av Corona. Men hur blir det med alla mindre lopp? Tja, en inte allt för vild gissning är att många kommer att dra i nödbromsen för att vara på den säkra sidan.

Det är, med andra ord, stor risk att vi kommer att få uppleva en vår och sommar med långt färre lopp och arrangemang än vanligt. Om så blir fallet är det förstås trist på alla sätt och vis – men det är som det är. Hälsan måste förstås gå först.

UPPDATERING: 

Igår ställdes Paris Marathon in och idag kom, föga överraskande, beskedet att ”mitt” VM i halvmaraton oxå skjuts upp till i höst.

Tanken är att VM ska hållas den 17 oktober, bara tre veckor efter Berlin Marathon och det kommer kanske att bli tufft. Å andra sidan slipper jag att tokträna för att komma i form till den 29:e. Alltid något…

I förrgår lyckades jag komma upp i en mil igen i min fjärde omstart sedan oktober. Den tog en timme och var tungt; hade inte varit kul att behöva springa dubbelt så långt…

RunTobyRun!
Läs bloggen i sin helhet på www.runtobyrun.se 




2 kommentarer till inlägget

1973 • Växjö
#1
2 mars 2020 - 21:38
Hmm, man får hoppas att det blåst över till Göteborgsvarvet för den folkmassan är inte att leka med.
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#2
2 mars 2020 - 21:45
Nej, verkligen inte.

Tänker oxå på alla som köpt dyra biljetter till Japan, lyckats få en startplats och kanske rent av skulle bocka av sista inteckningen på en ”six star”. Måste kännas oerhört trist.

Återstår oxå att se hur det blir med sommar-OS i Japan
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.