Testveckan är avklarad!

Det såg riktigt mörkt ut i söndags kväll, hade blivit lite tjock i halsen i lördags och dottern hade åkt på vattkoppor och sov oroligt. Jag höll mig lugn både på söndagen och på måndagen och kände lite fint på ett löppass under tisdagen, och det kändes helt ok. Samtidigt som vattkopporna på dottern hade slutat klia så kunde vi sova bra om nätterna.

På onsdagen körde jag simtest 400 m på Hylliebadet, 50-metersbana. Hade inga direkta förväntningar men blev ändå ganska besviken när klockan stannade på 6.46. Det är verkligen inte ok att ha så låg lägstanivå på simningen och jag förstår egentligen inte varför jag inte hittar rätt. Allmänna formen har verkligen varit diffus nu efter Kalmar och jag har inte kommit igång med träningen riktigt. Men att simma så långsamt är verkligen inte bra. Jag vet egentligen inte riktigt var det beror på, antagligen en kombination av dålig teknik och att jag pressar mig för dåligt under mina pass.

Utfallet av testet gav dock motivation, så jag körde ett simpass till på torsdagen. Lyckades då få ett begynnande ryggskott som hållit i sig över helgen. Men det har ändå gått att hålla under kontroll. Jag cyklade en timme på fredagskvällen på trainern för att mjuka upp lite och på lördagen körde jag löptest 5 km på bana, Vellinge IP. 12,5 varv och jag landade på 19.04.
På förhand var jag tveksam till att ens klara att gå under 20 minuter så det var ändå positivt även om det finns mycket mer att ta av. Känslan var ändå bättre och kroppen svarade på ett sätt som gjorde att hoppet lever om att komma igång på riktigt nu.

Nu idag var det så avslutande ftp-test på cykeln. Jag har inte kört så många ftp-test historiskt, egentligen bara ett från november 2015, då landade jag på 264 w i snitt vilket gav ftp på 251. Sen använde jag mitt snitt från Trelleborg triathlon i somras, 303 w bästa medelvärde på 20 min vilket gav ftp på 288. Efter Kalmar har dock mina insatser på trainern varit minst sagt dunkla, men det kändes ändå bra att få ett avstamp och veta vart jag egentligen stod i dagsläget. Efter väl disponerade 20 minuter (ökade från 272 till 278 i snittwatt sista 5 minuterna) så landade jag på 278 w i snitt vilket ger nytt ftp på 264 w.

Så sammanfattningsvis står jag idag på den här nivån:
Simning 400 meter - 6.46 (snitt 1.41 min/100 m)
Löpning 5km - 19.04 (3.49 min/km)
Cykel - ftp 264 w

Nu ikväll så har ryggskottet släppt i princip helt så nu ska det matas kontinuitet i träningen och jag ser fram emot nästa testtillfälle för att se vad förbättringen har blivit.
Något som är märkligt den här tiden på året är att jag ökar i vikt. I somras vägde jag konstant mellan 74-75 kg. Efter Kalmar ökade detta successivt och i morse vägde jag in på 78,1 kg. Jag vill minnas att denna utvecklingen varit konstant efter varje oktoberresa som jag gjort med mina barndomsvänner. Visst att vi äter gott när vi är iväg men inte så pass gott. Men det kanske är för oss som det är för travhästar, att det är bra med några extra-kilon under vintersäsongen :-)

Nu blickar vi framåt igen...

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.