Malmö Triathlon - Summering

Ny plats för Malmö Triathlon i år, posthusplatsen med simning inne i kanalen och hela evenemanget låg mycket närmre city. 

Vi körde en heldag redan på lördagen, hela familjen var inne och kollade på seniorernas avslutning av DITS, samt herrar och damer Europacup. Sjukt häftigt när eliten samlas och gör upp om det. Hela evenemangsområdet var värdlsklass, lätt att förflytta sig och ha en bra överblick över alla moment, foodcourt och lätt att socialisera mellan publik och de aktiva. 

På söndagen packades bilen för egen start i Masters 35-39 över sprintdistans. Banan såg på förhand snabb ut och även om det blåste en del så hoppades jag på en fin sluttid och ville även vara med och kriga om topplaceringarna. 

Nu var vårt växlingsområde lite annorlunda än på lördagen, det var väldigt stort, så detta medförde att det blev extra transport in i och ut ur växlingsområdet vilket påverkade sluttiden. 

Kort version
Samnanfattningsvis landade jag på sluttiden 1.06.35. 5:e plats av alla Mastersherrar och en 3:e plats i min klass. Dock var jag "bara" 1.21 efter totalvinnaren vilket var ett rejält lyft mot förra året.

Simning 750 m: 12.33 (ink 40 s löp på land)
Cykel ca 21 km: 32.35
Löpning 5 km: 19.26

Foto: Jens Ryde"n

Den längre versionen
Vi var drygt 70 st i Mastrrsklasserna som la oss på ett långt led vid simstarten. Jag ville vara med från början så jag la mig ganska centralt och kom iväg fint. Tryckte på rätt bra utan att få syra. Höll tempot uppe bra och kom upp ut vattnet som 10:a. 

Jag längst fram... 

In mot T1- Foto: Tessan

T1 gick fint och avverkades på 1.11. 

Ut på cykeln i medvinden och tryckte förbi några ganska snabbt. Vi körde 2 varv på en 10 km slinga in och ut. Medvind på vägen ut och motvind in. Blev ganska snart förbicyklad av Marcus Brandt som vann hela tävlingen, men höll honom inom 30-40 meter större delen. Vände upp som 6:a och tryckte på lite mer på vägen in. Andra varvet körde jag på ännu mer och kunde komma in samtidigt som Daniel Herstedt från klubben samt pappa Thoren. Växlade förbi dem och ut som 4:a på löpet efter att presterat dagens tredje bästa cykeltid. 

T2 på 53 sek.

Hade bra löpben hela vägen men har inte kört så mycket fart i år. Hade Marcus framför och Daniel bakom. Gjorde så gott jag kunde men fick släppa upp Daniel efter ett drygt varv, höll sedan ihop det bra in i mål. Löpningen avverkades på 19.26. Tror den var några hundra meter lång för det kändes fortare än 3.50 fart. 

Överlag en stabil tävling som jag är nöjd med och ett kvitto att jag utvecklats under året. 

Nu laddas batterierna med semester i Småland inför starten i Kalmar IM. Spännande!

Tack till familj och alla andra som hejade!

//Fredrik

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.