Ben och styre

Har börjat tänka lite mer på hur jag cyklar backar för jag tror jag går på för lätta växlar upp så på min planerade lördags runda fick gå Ådalsvägen upp och sedan Lekerydsbacken på det. Och jag bestämde att lilla klingan inte fick användas på hela rundan. Trodde knappt det själv men det gick så bra, hade gött tryck uppför båda backarna. Hela rundan blev 8 mil men det var tufft stundtals i den hårda motvinden så snittet blev inte bra men överlag är jag trots allt nöjd med cyklingen. Backtekniken blir bättre och andningen kunde jag kontrollera bra oxå.

Väl hemma var det lagom att bänka sig framför tv´n och titta på prologen av Tour de France. Man kan inte bli annat än bli imponerad av Cancellara, hur bra var han inte på tempocykeln !!! Inte lika imponerad av våra svenska hopp dock men vi hoppas dom kommer igen. Lite synd man inte har semester än så man kan följa touren men men, nu får det bli repriserna på kvällarna. I vilket fall så ska det bli kul att se hur det utvecklar sig.

Idag fick det bli cykelvård på förmiddagen,fick ju givetvis lite nya infall på vad jag skulle vilja göra med cykeln. Visst skulle ett nytt styre sitta perfekt och givetvis ett, ja just det, ett rött såklart. Började kolla lite efter ett nytt styre , insåg dock rätt snart att det var ju inte bara att köpa ett nytt styre. Nej så lätt är det ju givetvis inte. Nu blir det att läsa in sig på vilket styre som skulle passa mig bäst. Har i alla fall hittat ett som jag är riktigt sugen på, ett vit och rött , riktigt läckert. På det styret jag fasnade för fanns det 8 olika storlekar…..Hmmmm…Alltid lär man sig något nytt. Återkommer i detta ämne när jag har lite mer kött på benen. Men bara måste visa styret

Visst blir det fräckt med röd styrlinda på !!! Bara vill ha ju !!!

Avslutade cyklingen för helgen med ett fartpass, upplägget var att efter uppvärmning köra på max i en mil. Nu höll det inte hela milen utan efter 8,4 km fick jag slå av då var trycket helt borta. Nu kanske det inte låter så tufft att cykla en mil på max men med tanke att det tar mig 15 min att cykla knappa milen så är det riktigt tufft för speciellt den centrala kapaciten (hjärta,lungor mm)

Nu väntar 2 kvällar med styrketräning istället för cykling, först imorgon ett pass Bodypump som är mer inriktat på uthållighet och på tisdag ett benpass i gymmet. Ska få hjälp av en styrketräningskille på gymmet att lägga upp ett pass som ska ge mig mer benstyrka till cyklingen, något jag länge pratat om så det ser jag fram emot.

Vi ses på cyklarna

Claes


3 kommentarer till inlägget

christer lernedal
1975 • ANEBY
#1
2 juli 2012 - 07:41
Gött kör själv alltid på yttre klingan bara ge så mycke man orkar :))
1964 • Jönköping
#2
2 juli 2012 - 22:13
Ja Christer, det är en utmaning men det går :)
christer lernedal
1975 • ANEBY
#3
3 juli 2012 - 07:39
Ja det blir bara lättare med tiden :)) kör själv ådalsvägen mot lekeryd aneby mellan varven
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.