Att följa säsong

Att äta efter säsongsvaror är inte bara miljövänligt. Livsmedel är i regel som mest näringsrik under sin säsong. Dessutom är det lättare och få tag på, därmed kan affärerna kööpa in större mängder och därmed sänka priset. Det finns tillgängligt.

Det finns egentligen inga som helst nackdelar med att handla säsongsvaror. Så jag försöker att ha som vana att gå in på äkta varas hemsida och kolla vad som är under säsong, när jag ska matplanera.

Nu är det en bit in i mars och maten kommer alltså att innehålla en del räkor och strömming, morötter och lök, dessutom kommer jag att äta en del citrusfrukter och äpple.

 

Nu har jag planerat några dagars middagar. (En arbetsvecka)

Måndag: Skärgårdsgryta (Innehåller gös)

Tisdag: Kycklingwook med cashewnötter (innehåller en del rotfrukter)

Onsdag: Spagetti med räkor och rucola

Torsdag: Morotssoppa

Fredag: Moussaka

Okej fredagen är inte massa säsongsvaror, men det är gott. :) Fortsätter planeringen imorgon. God natt!  

2 kommentarer till inlägget

Emma Rengbo
1980 • Malmö
#1
9 mars 2013 - 06:27
Finns en bok utgiven av livsmedelsverket/naturvårdsverket/konsumenverket just om detta, minbs inte vad den heter på rak arm men inbehålket är bra nöringsmässig mat, till låg miljöppverkan och bra pris. Rekommenderar också kokboken "Kärlek, oliver och timjan" som också jobbar med samma tema. Tror inte där är något recept på nötkött överhuvudtaget i boken, mycket vegetariskt, lite fisk, fågel o lamm o enstaka fläsk...Det jag testat har varit mums!!! Naturskyddsföreningen har också en enkel app med tanke på detta, bra när man står i affären o ska välja:)!!
Malin de Besche
1976 • Tyresö
#2
10 mars 2013 - 22:43
Tack för tipsen. Ska kika efter dessa. Det är ju bokrea just nu :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.